EĞİTMEN ÖZGEÇMİŞİ

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dilbilim Bölümü’nden mezun olduktan sonra kısa bir süre öğretmenlik yapan Birol Güven, bir süre turizm sektöründe tur operatörü olarak çalıştı. Öğrencilik ve çalışma hayatında devam ettiği hikâye yazma hobisini 1997 yılında profesyonelce yapmaya başladı. MinT Motion Pictures adlı şirketi kurarak senaryo ekibiyle birlikte 2.000 den fazla bölümlük 50 TV projesine imza attı.

Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, Dersimiz Atatürk, Mandıra Filozofu, Mandıra Filozofu İstanbul filmleriyle sinema sektörüne de adım attı. Ortak yapımcısı olduğu Güzel Günler Göreceğiz filmi 2011 yılında Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü aldı. 2018'den beri 360 kanalında Birol Güven ile Gelecek Geliyor adlı programı sunmaktadır. 2022 yılında vizyona girecek yeni filmi Digital Human ile Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera ile çalışma fırsatı bulmuştur.

"Sevgili arkadaşlar, “İnsan isterse her şeyi başarır“ cümlesi doğru değildir. Hayat istesek de başaramayacağımız şeylerle doludur. İnsanın başarılı olabilmesi için öncelikle ait olduğu yeri bulması gerekir. Çiçek bile yerini sevmezse açmaz. Ben bu cümleyi şöyle değiştirdim “ insan isterse, ait olduğu yeri bulursa ve çok çalışırsa her şeyi başarır“
KURS İLE İLGİLİ
Kurs Adı Geleceği Kurgulamak
Kurs Süresi 10 Hafta
Kurs Amacı Geleceği Kurgulamak kursunda gelecek vizyonu oluştururken yol gösterecek gelecek bilgisi ‘fütürizm’, kişiselleştirme, yapay zeka ve metaverse gibi kavramları açıklamak amaçlanmaktadır. Bu kursta yakın gelecekte yapay zeka teknolojisinin kültür ve sanat üzerinde oluşturacağı etkiler de ele alınacaktır. Geleceği kurgularken geçmişin bilgisi ve tecrübesinden yararlanmanın önemi üzerinde durulacaktır. Son olarak ideallerin peşinden koşmanın gerçek mutluluk ve başarıyı sağladığına dair örnekler üzerinden paylaşımlar yapılacaktır.
Kurs Anahtar Kelime Fütürizm, Dijital, Gelecek, Yapay Zeka, Nft, Vizyon, İdeal
DERS PLANI

Farkındalıkla çevremizde olup biteni, kişileri gözlemleyebilmek. Yaptığımız gözlemlerden yola çıkarak kişilerarası iletişimde empati, saygı ve nezaket gösterebilmek.

İyi bir konuşmacıda olması gerekenler: Gözlem gücü -Konuya hakimiyet -Dili kullanma becerisi -İkna edici ve etkileyici tavır-Zengin ifade gücü, Kelime dağarcığı

İletişimde konuşmanın içeriğini ve etkisini güçlendirecek ifadelerin sese ve yüze yansıması. -Zengin ifade gücünün geliştirilmesi için kullanılan dilin jest ve mimiklerle desteklenmesi.

Bir dili hakkını vererek konuşabilmek için doğru nefes almanın ve iyi ses çıkarmanın gerekliliği. -Sesin nitelikleri. -İyi bir konuşma sesinin özellikleri. -Ses kusurları. -Ses ve nefes organları, diyafram nefesi. -Doğru nefes alırken dikkat edilmesi gereken kurallar.

Etkili ve akıcı bir konuşma için doğru sesleri çıkartabilmenin önemi; söyleyiş ve artikülasyon. -Seslerin özelliklerini bilmek ve doğru sesleri çıkartabilmek için çalışmalar.

Konuya hakim olmamak. Konunun içeriği ile ilgili ayrıntıları bilmemek. -Doğru ve etkin nefes almamak ve nefesi tasarruflu kullanamamak. -Sesini yeteri kadar etkili ve ikna edici kullanamamak. Düşük ya da gereğinden fazla yüksek sesle konuşmak. Rahatsız edici bir ses tonuna sahip olmak. -Kendine güvensizlik, özgüven eksikliği.

Herhangi bir konuda önceden hazırlık yaparak ya da yapmayarak konuşma hazırlamak ve etkili konuşma kurallarını uygulayarak sunmak. -Güncel bir konuda bir tez ya da bir iddia içeren düşünceyi savunma konuşması hazırlamak.

İnsanlığın var oluşundan bu yana süregelen tiyatro sanatının yaşama etkilerini ele almak

Farklı dünyalara dair bilginin farklı yerlerde yaşayan bireylere aynı anda ulaştırılması