EĞİTMEN ÖZGEÇMİŞİ

Pelin Çift İzmir’de doğdu. Notre Dame de Sion Fransız lisesini bitirdi. Lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladıktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Televizyon Gazeteciliği bölümünde yüksek lisans yaptı. Bitirme tezini Fransızca olarak Televizyonların Ekonomi-Politiği üzerine verdi. Üniversite yıllarında iş hayatına atıldı. Mesleğe NTV’de başladı. Daha sonra sırasıyla CnnTürk ve Habertürk’te uzun yıllar tartışma programlarında ve haber kuşaklarında moderatörlük yaptı. Geniş kitlelerle buluşması Ebru Yücel ile hazırladıkları Gündem Ötesi programı sayesinde oldu. Tarih, kültür, bilim ve dinler tarihi üzerine sohbetler gecenin geç vakitlerine kadar seyirciyi ekrana bağladı. Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu yapımlardan biri olan Gündem Ötesi 12 sezondur seyircisiyle buluşuyor. Halen TRT1’de Gündem Ötesi programını hazırlayıp sunan Pelin Çift aynı zamanda 3’te 3 bilgi yarışmasının sunuculuğunu sürdürüyor. Evli ve bir çocuk annesi Pelin Çift’in röportaj tarzında 7 kitabı bulunmaktadır.

Bu kursta yirmi seneyi aşkın meslek hayatımda edindiğim tecrübelerin bir kısmını sizlerle paylaşmaya çalıştım. Hayat okulunda herkes kendi yolunda, kendi üslubunca ilerler. Karşılaştığımız zorluklar ve fırsatlar elbette farklıdır ama başkalarının da olsa yaşanmışlıklardan ders çıkarmanın faydalı olduğuna inanıyorum. Umarım benim anlattıklarım geleceğinizi planlarken, kendinizi inşa ederken hedefinize yaklaşmanızı sağlar. Vakit ayırıp izleyenlere teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun!
KURS İLE İLGİLİ
Kurs Adı Televizyon Programcılığı
Kurs Süresi 7 Hafta
Kurs Amacı Televizyon Programcılığı kursunda medya sektöründe kariyerine yön vermek isteyenlere yönelik deneyimlerden yola çıkarak bir yol haritası sunulmuştur. Bu kurs ile sunucu ve spikerlik için gerekli yetkinliklerin neler olduğu, program hazırlık süreçleri, konu- konuk belirleme, sosyal medyada dikkat edilecek hususlar, ekip olma bilinci ve kriz yönetimi konularında deneyimler ışığında paylaşımlar yapılacaktır.
Kurs Anahtar Kelime Yeni medya, sosyal medya, sunuculuk, spikerlik, programcılık
DERS PLANI

Bir işe emek verme ve gayret gösterme sonucunda kişinin kendini ileriye taşıması; mesleki kimliğini oluşturması

Medya sektöründe deneyim kazanmak için gerekli bilgi ve becerinin oluşmasına katkı sağlayacak unsurların paylaşılması

Geleneksel habercilikten yeni medya haberciliğine geçiş sürecinde değişim ve dönüşümlerin aktarılması

Program hazırlık sürecinde gerekli olan unsurların örnekler ile açıklanması

Konu ve konuk belirlerken dikkat edilecek hususların ve kaynak tarama yöntemlerinin aktarılması

Haber spikerliği ve program sunuculuğunun incelikleri hakkında bilgi verilmesi

Televizyon programcılığı hakkında deneyimlerin ışığında olmazsa olmazların paylaşılması